30 września 2020 roku uczniowie z klas: VI, VII i VIII Szkoły Podstawowej wraz z opiekunami wybrali się do Wiejskiego Domu Kultury, aby brać udział w warsztatach kulinarnych, które zorganizowano w ramach projektu „Kaszëbskô ùczba”. Głównym składnikiem przyrządzanych dań był ziemniak. Uczniowie przygotowali różne rodzaje puree z ziemniaka, dodając buraki, seler czy dynię. Przekonali się również, że przyrządzone własnoręcznie chipsy ziemniaczane są o wiele smaczniejsze. Młodzież przekonała się, że kuchnia tradycyjna, jak i nowoczesna jest bardzo smaczna i że można je ze sobą łączyć, uzyskując wspaniały kulinarny efekt. Dania pięknie udekorowane zostały zjedzone z apetytem.
Opracowała Marzena Borzyszkowska
Data dodania: 2020-10-04 14:52:52
Data edycji: 2020-11-22 18:00:09
Ilość wyświetleń: 701
Konkursy
Zgłoś się do konkursu szkolnego! Nabór trwa jeszcze kilka dni!