Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja Dostępności
Deklaracja Dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

DÔWNI JÔDE - DAWNE POTRAWY

30 września 2020 roku uczniowie z klas: VI, VII i VIII Szkoły Podstawowej wraz z opiekunami wybrali się do Wiejskiego Domu Kultury, aby brać udział w warsztatach kulinarnych, które zorganizowano w ramach projektu „Kaszëbskô ùczba”. Głównym składnikiem przyrządzanych dań był ziemniak. Uczniowie przygotowali różne rodzaje puree z ziemniaka, dodając buraki, seler czy dynię. Przekonali się również, że przyrządzone własnoręcznie chipsy ziemniaczane są o wiele smaczniejsze. Młodzież przekonała się, że kuchnia tradycyjna, jak i nowoczesna jest bardzo smaczna i że można je ze sobą łączyć, uzyskując wspaniały kulinarny efekt. Dania pięknie udekorowane zostały zjedzone z apetytem.

Opracowała Marzena Borzyszkowska

Data dodania: 2020-10-04 14:52:52
Data edycji: 2020-11-22 18:00:09
Ilość wyświetleń: 701

Konkursy

Zgłoś się do konkursu szkolnego! Nabór trwa jeszcze kilka dni!
Więcej informacji

Ankiety

Weź udział w jednej z ankiet szkolnych! Twoja opinia jest ważna!
Więcej informacji

Klasy

Przejdź na stronę swojej klasy zobacz najnowsze wpisy i bądź na bieżąco!
Więcej informacji
Godło
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej