W warsztatach kulinarnych brali udział uczniowie klas II-VIII Szkoły Podstawowej w Swornegaciach. Dzieci zapoznały się z urządzeniem do pieczenia gofrów i zasadami bezpiecznego korzystania z urządzeń elektrycznych, po czym mogły przygotować i upiec gofry. Niektórzy z uczniów bardzo sprawnie operowali sprzętem kuchennym: mikserem, gofrownicą czy trzepaczką. Najtrudniejszym zadaniem dla dzieci okazało się oddzielenie żółtka jajka od białka. Dopełnieniem pysznych gofrów były dodatki: owoce, dżemy, cukier puder i bita śmietana. Na zakończenie warsztatów odbyła się wspólna degustacja.
Opracowała Marzena Borzyszkowska
Data dodania: 2024-02-19 16:15:15
Data edycji: 2024-02-19 16:18:38
Ilość wyświetleń: 206
Konkursy
Zgłoś się do konkursu szkolnego! Nabór trwa jeszcze kilka dni!