Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja Dostępności
Deklaracja Dostępności
Reset
Reset

RACUCHY Z RABARBAREM

30 maja 2023 roku  przy placie kuchennej Kaszubskiego Domu Rękodzieła Ludowego odbyły się warsztaty kulinarne z kuchni kaszubskiej. Uczestniczyli w nich uczniowie klasy III, IV, VI i VII Szkoły Podstawowej w Swornegaciach. Dzieci uczęszczające na lekcje języka kaszubskiego mogły wspólnie przygotować rabarbarowe racuchy, przekonać się jak smakuje lokalny przysmak oraz dowiedzieć się, jakie produkty są potrzebne, aby go przygotować. Rabarbar to warzywo, które w okresie wiosennym często używane jest do różnego rodzaju potraw, np. ciasta drożdżowego, dżemu, kompotu itp. Warzywo to posiada wiele wartości odżywczych, pozytywnie wpływających na nasz organizm. Uczniowie z apetytem skosztowali pyszne racuchy z rabarbarem, posypując je cukrem pudrem.

Opracowała Marzena Borzyszkowska

Data dodania: 2023-06-06 19:22:52
Data edycji: 2023-06-06 19:28:55
Ilość wyświetleń: 115

Konkursy

Zgłoś się do konkursu szkolnego! Nabór trwa jeszcze kilka dni!
Więcej informacji

Ankiety

Weź udział w jednej z ankiet szkolnych! Twoja opinia jest ważna!
Więcej informacji

Klasy

Przejdź na stronę swojej klasy zobacz najnowsze wpisy i bądź na bieżąco!
Więcej informacji
Godło
Bądź z nami
Aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej